Gökler Nasıl Yaratıldı?

Evrenin yaratılışı, tüm evrenbilimciler tarafından Yokken var edildiği noktasında fikir birliğine varmışlar, İlim de bu gerçeği ispat etmiştir.

17197941481347555555

 

Gökler Nasıl Yaratıldı?

Evrenin yaratılışı, tüm evrenbilimciler tarafından Yokken var edildiği noktasında fikir birliğine varmışlar, İlim de bu gerçeği ispat etmiştir.

Evrenin oluşumu birçok ilim adamı tarafından yıllar, asırlar boyu araştırılmış ve toplanan verilere göre şöyle bir sonuca varılmıştır.

Bugün uzay dediğimiz başı sonu olamadığına inanılan uzay, yıldızlar, galaksiler ve yıldız sistemleri, çok yüksek sıcaklıkta, bir bütün olarak bulunuyordu. İlim, bu bütün haldeki maddenin  “Büyük Patlama” olarak isimlendirilen “Big Bang” teorisiyle yoktan, varlık oluşturduğunu kabul etmiştir.

Evren Nedir?

Hiçbir şeyin var olmadığı dönemde, o büyük patlama ile ortaya çıkan ve atomların çılgın bir sıcaklıkta yarılmasıyla oluşan bir alemdir evren.

Bu ortamda proton, nötron ve elektronlardan daha ağır elementler oluştu. Tüm bu olanlar Fizik ve kimya kurallarını uyguladılar.

Galaksiler, güneş, dünya, ay ve daha sayısız gök cismi oluştu. İlim adamları bu olayın günümüzden 15-20 milyar yıl önce gerçekleştiğini düşünüyorlar.

Bu olayı bir de Yüce Allah (c.c) tarafından nasıl bildirildiğine bakalım.

Kur’an evrenin yaratılışını Nasıl Bildiriyor?

Yüce Allah (c.c), Kur’an’da, göğün önce duman (gaz) halinde olduğunu, sonra göğe ve yere emrederek bizim bildiğimiz şekle dönüştüğünü bildiriyor.

Sonra duman (gaz) halinde bulunan göğe yöneldi; ona ve yeryüzüne ‘İsteyerek veya istemeyerek buyruğuma gelin’ dedi. İkisi de ‘İsteyerek geldik’ dediler. Böylece onları yedi gök olarak iki günde var etti. Her göğe işini (Görevini) bildirdi. Biz dünya göğünü (en yakın göğü) kandillerle süsledik ve bozulmaktan koruduk. İşte bu, çok güçlü, her şeyi bilen Allah’ın takdiridir. (Fussilet sûresi 41/11-12)

Varılan sonuçların kaynağı nedir?

İlim adamları, Allah Teâlâ (c.c)’nın ayetlerle bildirdiği bilgilerin, ilmî araştırmalarla örtüşmesi üzerine bu konuyu iki kaynağın verilerine göre araştırmanın daha isabetli olacağını düşünerek Kur’an dan aldıkları bilgileri yaptıkları ilmî çalışmalarla karşılaştırarak, evrenin meydana gelmesini açıklama yolunu tercih etmişler ve çalışmalarını bu bakış açısıyla sürdürmüşlerdir.

Sonsuz bir boşluk diye bahsedilen uzay sadece bugünün çalışmaları ile elde edilen bilgilerle sınırlı değildir. Halâ keşfedilmeyen sayısı kestirilemeyen nice gök cisimleri uzay içinde yer almaktadır.

Yokluk aleminden müthiş bir patlamayla varlık alemine geçen bunca gök cismi, hala yaratılışın büyük sırrı olarak zihinleri zorlamaktadır.

İlim adamları uzaydaki takım yıldızlardan burçlar diye bahseder. Kur’an burçlar hakkında ne diyor sorusunun cevabı çok ilginçtir. Şöyle buyruluyor.

Gökte burçlar meydana getiren ve orada kandil (misali bir güneş) ve aydınlatıcı bir ay var eden Allah ne yücedir.” (Furkan Suesi; 25/61)

 

 

 

Exit mobile version