■ Salut Salon grubu, saat 21:00’de, Aya İrini Müzesi’nde (İstanbul) sahne alıyor
■ Sabriye Savaş, Ayşe Özge Erdem, Artemis Sis Balkız ve Yiğit Tan, Mozart’ın KV 478 ve KV 493 eser sayılı piyanolu dörtlülerini, saat 20:00’de Mozarthaus Sanat ve Konser Evin’de (Ankara), seslendirecek.
■ Sema Mortiz, saat 22:00’de, Route Ankara’da sahne alıyor.
■ Kurtalan Ekspres ve Seyyal Taner, saat 22:00’de, Hayal Kahvesi Atakent’te (İstanbul), sahne alıyor.
■ Grup Abdal, saat 21:30’da, Nefes Bar’da (Ankara) sahne alıyor.
■ Gazapizm, saat 22:30’da, Dorock XL Beşiktaş’ta (İstanbul) sahne alıyor.
■ Saraybosnalı ünlü soprano Lejla Jusi?, saat 20:00’de, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (İstanbul) sahne alıyor.
■ Şebnem Ferah, saat 21:00’de, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda (İstanbul)sahne alıyor.
■ Pinhani, saat 22:00’de, Adana Şinasi Always Sahnesi’nde sahne alıyor.
■ Sagopa Kajmer, saat 22:30’da, Hanngar Pub’da (Afyonkarahisar) sahne alıyor.
Barut Fıçısı, Makedon yazar Dejan Dukovski’nin pek çok Balkan ülkesinde yıllarca oynandıktan sonra Avrupa’nın çeşitli ülkeleri ve Amerika’da da büyük başarı kazanmış, filmi de yapılmış baş yapıtı. Birbirine bir biçimde bağlı 11 farklı hikayeden oluşan bir bütün. Oyunu uyarlayan ve yöneten Yıldıray Şahinler. Oyunda, Erkan Can, Ruhi Sarı, Aşkın Şenol, Faruk Akgöre, Aytek Önal, Rüya Önal , Başak Gümülcineli ve Yıldıray Şahinler rol alıyor. Oyun saat 20:30’da, Mall of İstanbul MOİ Sahne’de sahneleniyor.
Film, Arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses’in, milyonları etkileyen müziğine, çocukluğundan ölümüne kadar geçen zamanda yaşamına etki eden kişilere, çok sevdiğini her fırsatta dile getirdiği eşi Muhterem Nur’a odaklanılıyor. Timuçin Esen’in Müslüm Gürses’i canlandırdığı filmde, Muhterem Nur’a Zerrin Tekindor, Müslüm Gürses’in babasına ise Turgut Tunçalp hayat veriyor. Yönetmenliğini, Türkiye’nin geçen yılki Oscar yarışı için aday adayı olarak gönderdiği Ayla’nın yönetmeni Can Ulkay ve “Romantik Komedi” filminden 8 yıl sonra tekrar yönetmen koltuğuna oturan Ketche’nin (Hakan Kırvavaç) üstlendiği filmin senaryosunu Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi kaleme aldı.
‘Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek’
Rus avangard sanat akımının yirminci yüzyıl başlarında Rusya ve dünya tarihinde izlediği yolun ve sanat tarihine katkılarının gözlemlenebileceği sergi, beş yüzden fazla eser ile Rus avangard sanatının Batılı avangard sanat akımlarıyla ilişkisine ve etkileşimlerine de değiniyor. Selanik Devlet Çağdaş Müzesi ve George Costakis Koleksiyonu Yöneticisi Maria Tsantsanoglou’nun küratörlüğünü yaptığı serginin, sanat yönetimini, Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazar Ölçer üstlendi. Sergide, Vladimir Tatlin, Vasili Kandinski, Kazimir Maleviç, Olga Rosanova ve Liubov Popova gibi sanatçıların eserleri yer alacak. Sergi, 1 Nisan’a kadar Sabacı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde görülebilir.
Kaynak : Aydınlık
İlgili Bugün ne yapsak? (27 Ekim 2018) haberiyle ilgili sizde görüşlerinizi yazarak gündeme dahil olabilirsiniz.