Bakan Ersoy’dan çok önemli açıklamalar

image-15409794281785842974

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Kişi sayılarında yüzde 23 artışla yaklaşık 32 milyon turiste geldik üçüncü çeyrek sonunda. Demek ki biz 40 milyon rakamını geçeceğiz ve Türkiye rekorunu kırmış olacağız” dedi. Hürriyet’te yer alan habere göre Bakan Ersoy, Çingene Kızı ile ilgili mozaik parçaları ile ilgili de önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Ersoy, turizmde gelecek yılı ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan etmek istediklerini bildirdi.

Ersoy, Kolej statülü turizm meslek liseleri ile ilgili de, “Pilot okullar seçtik, bunları partner otellerle birleştirdik. İlk etapta 10 deneme okulunda buna başlıyoruz. 76 turizm meslek lisesi var, 5 yıl içinde tamamını bu statüye alacağız” dedi.

Bakan Ersoy “Hem Batı ülkelerinden hem Rusça konuşan ülkelerden hem de Orta Doğu ülkelerinden Antalya-Dalaman-Bodrum-İzmir destinasyonlarına nisan ayı itibarıyla tarifeli seferleri başlatıyoruz Türk Hava Yolları’yla” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

*(Booking ve UBER) Hassasiyetimiz vergi ve haksız rekabeti kaldırmak, başka hiçbir şey yok. Gelsin o da vergisini ödesin, eşit şartlarda rekabet etsin.

*(Turizm) Kişi sayısındaki artış çok sevindirici, umut verici. Bundan sonra odaklanmamız gereken, kişi başı gecelik geliri nasıl artıracağımız”

*Kişi sayılarında yüzde 23 artışla yaklaşık 32 milyon turiste geldik üçüncü çeyrek sonunda. Demek ki biz 40 milyon rakamını geçeceğiz ve Türkiye rekorunu kırmış olacağız.

ÇİNGENE KIZI GETİRİLİYOR

*Çingene Kızı ile ilgili mozaik parçaları son aşamaya geldi. 26 Kasım itibarıyla Chicago’dan THY uçağıyla Gaziantep’e getirilecek.

Türkiye’yi 7 bölgeye ayırmaya karar verdik; İstanbul, Dalaman, Antalya, Nevşehir, Trabzon, Van ve Diyarbakır çevresindeki bölgeler olarak planlıyoruz. Buralarda belli noktalarda büyük yatırım alanları da geliştireceğiz.

TÜRKİYE’YE YERLEŞECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM

*Türkiye’nin sadece turizm yatırım değerinin bile çok ciddi harikalar yaratacağını görebiliyorum, yatırımcı bulmakta sıkıntı çekmeyeceklerini görebiliyorum. Birçok dünya vatandaşının da bu projelerle birlikte Türkiye’ye yerleşmek isteyebileceğini, hayatının geri kalan kısmını Türkiye’de geçirmek isteyeceğini düşünüyorum.

*Türkiye’de 153 noktada kazı yapılıyor. Bunun 122’si yerel kazı ekipleri, 31’i yabancı kazı ekipleri tarafından yapılıyor. İlk yapacağımız önemli hamle, turizm açısından da önemli olan 20 önemli noktada kazı çalışmalarının 12 aya yayılması.

 

Exit mobile version