Bugün, sıradan bir takvim günü gibi görünebilir; ancak aslında her an, her dakika içinde mucizeler barındıran bir zaman dilimidir. Sabahın ilk ışıklarıyla uyanırken, çoğumuzun aklında ilk beliren şey, belki de günlük koşturmacanın getireceği yorgunluk oluyor. Sabah, bir çaydanlıkla birlikte mutfaktan yayılan kokuyla güne başlamanın huzurunu duyarız. Ama bu huzuru hissederken, bazen hayatın ne kadar kıymetli ve geçici olduğunu unutuyoruz. Oysa her an, her saniye bir değer taşıyor. Bulunduğumuz zaman diliminin bilincine vardığımızda, sahip olduğumuz şeylerin ne kadar anlamlı olduğunu daha iyi anlıyoruz.
Belki de bugün, o hep gözden kaçırdığımız, ama aslında hayatın ta kendisi olan güzellikleri fark etme günü. Bir çocuğun masum gülüşünde, yılların izini taşıyan bir yaşlının bilge bakışlarında, sıcak bir dost dokunuşunda ya da yanımızdan geçip giden bir yabancının gözlerindeki o hüzünlü yansımada… Hayatın en sıradan anlarında bile, aslında ne kadar çok şey saklı. Bir kuşun gökyüzünde özgürce kanat çırpışı, toprağın altından usulca başını uzatan bir çiçeğin o sabırlı çabası, ya da sadece bir insanın içten bir tebessümü… İşte tam da bu anlarda, hayatın o en gerçek, en saf halini hissediyoruz. Belki de bu yüzden, insan kalbi en basit şeylerde bile o kadar derin bir anlam arıyor.
Hayat, inişleri ve çıkışlarıyla bir bütündür. Bazen hayatın hızına kapılır, bazen de içsel bir boşlukta kayboluruz. İnişler, çıkışlar; bazen umutsuzluğa kapıldığımız, bazen ise sevinçten havalara uçtuğumuz anlar yaşarız. Ama tüm bu hisler, birer insani tecrübedir. Yaşadıkça, farkına varıyoruz ki önemli olan, her durumda insanlığımızı korumak. Kendi iç yolculuğumuzda bazen düşeriz, bazen de kalkarız. Ama her zaman, yeri geldiğinde bir başkasına yardım eli uzatmak, kendimizi daha iyi hissedebilmemiz için en güçlü motivasyondur. Önemli olan, birbirimize sahip çıkmak, birbirimizi anlamak ve en kötüsünde bile umudu kaybetmemek.
Bugün belki de birine bir iyilik yapma günü. Belki de kaybolmuş olan bir özrü dileme, içten bir teşekkür etme günü. İçinde bulunduğumuz günlerin, anlık streslerinin içinde kaybolmamalıyız. Belki de bir gülümseseniz, birinin karanlık dünyasına ışık olabilirsiniz. Her gün bir fırsattır. Fırsat, başkalarının yüzlerinde bir tebessüm oluşturabilmektir. Ve unutmayalım ki, başkalarına yapacağımız küçük bir iyilik, belki de onlara dünya kadar büyük bir anlam taşıyacaktır. En büyük mutluluk, başkalarının mutluluğuna katkı sağlamakta yatar.
Günümüz, hızla ilerliyor. Zamanın nasıl geçtiğini bazen anlamıyoruz, çünkü koşuşturmacalar içinde kayboluyoruz. Fakat, bir durup etrafımıza bakmalıyız. O an, sadece birkaç saniyelik bir duraksama, farkındalığa dönüşebilir. O anı, hayatta olduğumuzu ve basitçe “şu an”ın kıymetini idrak edebiliriz. Gerçek anlamda insan olmak, sadece nefes alıp vermekle değil, başkalarının gözlerine bakarak, onlara değer vererek, iç dünyamızı dışa vurabilmekle mümkündür.
Hayat, karmaşık bir yapıya sahip olsa da, hepimizin içinde ortak bir insanlık duygusu var. Hepimiz zaman zaman kırılganız, zaman zaman da güçlü. Ama unutmayalım, en karanlık anlarda bile bir ışık arayışına girmeliyiz. O ışığı bazen başkalarından alırız, bazen de kendi içimizden çıkarırız. Bu ışık, sevgiden, saygıdan, anlayıştan gelir. İnsanlık, sadece kendini değil, başkalarını da içinde barındıran bir duygudur.
Bugün, belki de birine içten bir teşekkür etmek için iyi bir gün. Küçük bir jest, kocaman bir dünyayı değiştirir. Gerçekten birbirimizi anlamaya çalışmalıyız. Ve bu, sadece bu günü değil, her günü daha değerli kılacaktır.
Hayatın içindeki karmaşa, bizlere bir şeyler öğretmeye devam ediyor. Her geçen gün, kendi insanlık yolculuğumuzu yeniden keşfetme fırsatıdır. Bu keşif, büyük adımlarla değil, küçük ama derin anlamlarla yapılır. Başkalarının gözlerinde kaybolan sevgiye bakmak, her anın içindeki güzellikleri görmek ve her gün daha iyi bir insan olmak, gerçek anlamda yaşamanın tarifidir. Hayat, bize bir defaya mahsus verilmiş bir armağandır. O halde, her anı, her anı dolu dolu yaşamalıyız.
Bugün, insan olmanın en güzel halini yaşayalım. Birbirimize daha fazla sevgi, saygı ve anlayışla yaklaşalım. Etrafımızdaki güzelliklerin, hayatın bize sunduğu mucizelerin farkına varalım. Unutmayalım ki her yeni gün, taptaze bir başlangıçtır. Her yeni gün, hayatı daha güzel kılmak için önümüze serilen bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirelim, birbirimize destek olalım, hayatın tadını çıkaralım. Çünkü insan olmak, en çok da birbirimize iyi gelmektir.
Saygılarımla.
Sayın Kuşcu
Yüreğe dokunan, düşündüren ve farkındalık yaratan bu anlamlı yazınız için sizi gönülden tebrik ederim. Her cümlede insan olmanın özüne dair derin bir hissiyat vardı. Kaleminiz daim olsun.
Sayın Okurum,
Yazımı beğenmeniz beni son derece mutlu etti. İlginiz ve değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Sayın M. Kuşcu,
Yüreğinize sağlık. Yazınız, düşündüren ve duygulandıran bir derinlik taşıyor. Her cümlede insanlığa dair güçlü bir izlenim bıraktınız. İçtenlikle tebrik ederim, kaleminiz hiç susmasın.