Ercan DEGER
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. GÜNDEM
  4. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.”

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1/3

“Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.”

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.” Ziya Paşa ne de güzel söylemiş bu sözü sevgili dostlar… Söylemekten çok harekete geçmek lazım.Malum daha önceki yazımızda ” SAHİBİNİ ARAYAN PARALAR” başlığıyla stratejik hamleler ile doğru noktalar temas edildiği taktirde girişimlerimizin yatırımlarımızın ve her şeyden önce hayallerimizin gerçeğe dönüşmesinin nerelerden geçtiğinden bahsetmiştik.

      Her girişimcinin ve yatırımcının konuştuğumuzda genel olarak isteyip de yapamadığı hayata geçirmekte zorlandığı doğru stratejiyi finans bulma sıkıntısını birebir gözlemleyen ve analizlerimle tespit etmiş biri olarak artık icraatlarla ve cesaretimizi toplayıp ülkemizde genel manada yaşanan ” BİLGİ EKSİKLİĞİ VE BİLGİ KİRLİLİĞİ’ni ortadan kaldırıp destekleri anlatma serüvenimize devam edelim.

      Önceki yazımızın temelinde KOSGEB desteklerinden bahsetmiş ve bu desteklerin neler olduğunu anlatmıştık siz değerli okurlarımıza.

Büyük bir heyecan ve coşkuyla serüvenimize Kalkınma Bakanlığı Desteklerini anlatarak Siz Kıymetli okurlarımızın bilgi haznesine sunmaya başlıyoruz.

Kalkınma Ajansları bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için toplam 26 bölgede kurulan, Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda faaliyet gösteren bölgesel kalkınma ajanslarıdır..

Herkesin bir şekilde kulak aşınası olduğu KALKINMA ”BAKANLIĞI” bünyesinde bulunan ”KALKINMA AJANSLARI” Türkiye ekonomisinin temelini oluşturan KOBİ’ler yaratmış oldukları istihdam ve katma değer ile bölgelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Türkiye’de kalkınması öncelikle bölgedeki KOBİ’lerin geliştirilmesi ve rekabetçi bir yapıya kavuşturulmasıyla mümkündür. Bununla birlikte bölgedeki işletmelerin neredeyse tamamının KOBİ statüsünde olması Kalkınma Ajans’larının KOBİ’ler ve girişimciler için daha fazla çalışma yapmaya teşvik etmektedir.

Ajansların, yürütmüş olduğu araştırma, analiz, eğitim, seminer ve mali destek programları ile bölgedeki KOBİ’lerin ürün çeşitliliklerinin, yeni teknoloji kullanımlarının, istihdam sayılarının ve rekabetçiliklerinin artmasını bununla birlikte markalaşmalarını ve yeni pazarlara açılmalarını hedeflemektedir. Bu

2/3

hedeflere ulaşılması amacıyla Ajanslarımızın hibe olarak sağlamış olduğu destekler sadece örnek işletmeler ve uygulamalar oluşturmaya yöneliktir. Bölgelerdeki KOBİ’lerin gelişimi için Ajans desteklerinin yanı sıra diğer desteklerden de daha fazla yararlanılması gerekmektedir. Ülkemizde birçok kurum ve kuruluş tarafından KOBİ’lere çeşitli destekler sunulmakta olup bölgelerdeki yatırımcılar maalesef sunulan bu destekler ve teşvikler hakkında yeterince bilgi sahibi değildir. Bölgemizdeki yatırımcıların ve girişimcilerin bilgilendirilmesi amacıyla soru – cevap şeklinde hazırladığımız bu yazımızda Kalkınma Ajansları Destekleri hakkında yatırımcılarımızın asıl kafalarındaki sorularının cevabı yer almaktadır. T.C. Kalkınma Bakanlığı ile birlikte hazırlanan bu yazımızın yatırımcılara faydalı olmasını temenni ederim.

Soru1: Kalkınma ajansı destekleri nelerdir?

Kalkınma Ajanslarının sağladığı destekleri;

  • 1. Proje teklif çağrısı yöntemiyle sağlanan doğrudan finansman desteği
  • 2. Doğrudan faaliyet desteği
  • 3. Güdümlü proje desteği
  • 4. Faiz desteği ve faizsiz kredi desteği( dolaylı finansman)
  • 5. Teknik destekler (Planlama Çalışmaları, Plan Uygulamaları, Yerel/Bölgesel Kalkınma Çalışmaları, Eğitim ve Danışmanlıklar)

Soru2: Kimler başvurabilir?

  • · Her program için kimlerin başvuru yapabileceği ajans tarafından belirlenmekle birlikte genel olarak aşağıdaki kurumlar/kişiler başvuru yapabilir.
  • · Gerçek kişiler (sözleşme aşamasında işletme olarak tescil edilmeyi taahhüt etmek şartı ile),
  • · KOBİ tanımına uyan gerçek ve tüzel kişiler,
  • · Kooperatif, birlik, teknopark, organize sanayi bölgeleri müdürlükleri, belediyelere bağlı kar amacı güden şirketler, diğer gerçek ve tüzel kişiler (anonim şirketler, limited şirketler, şahıs şirketleri vb.),
  • · Kaymakamlıklar, Bakanlık İl ve İlçe Müdürlükleri, Bakanlıklara Bağlı Kurum, Kuruluş ve Enstitüler İl Özel İdaresi ve Belediyeler,
  • · 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu çerçevesinde kurulmuş birlikler,
  • · Üniversite rektörlükleri, rektörlüğe bağlı araştırma merkezleri, enstitüler, fakülteler, meslek yüksekokulları ve meslek liseleri,
  • · Sivil toplum kuruluşları (odalar, birlikler, dernekler, vakıflar vb.),
  • · 1163 sayılı Kooperatifler Kanuna göre kurulmuş tarımsal amaçlı kooperatifler,
  • · 5200 sayılı Üretici Birlikleri Kanuna göre kurulmuş üretici birlikleri.

”BİNLERCE KİLOMETRELİK BİR YOLCULUK İLK ADIMIN ATILMASIYLA BAŞLAR”

3/3

(Lao TZU)

Harekete geçmeniz ümidiyle..

Dr. Ercan DEĞER  

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!