1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. ‘Nasreddin Hoca Dünyanın Ortasında’ sergisi Karikatür Evi’nde

‘Nasreddin Hoca Dünyanın Ortasında’ sergisi Karikatür Evi’nde

'Nasreddin Hoca Dünyanın Ortasında' sergisi Karikatür Evi’nde
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Nasreddin Hoca Dünyanın Ortasında’ adlı sergide, 1974’den bugüne kadar birincilik ödülü almış 38 eser yer alacak.

Türkiye’nin en önemli karikatür yarışmalarından biri olan Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması’nın ilki 1974 yılında gerçekleşti. Bu ilk yarışmanın büyük ödülünü ise General Franco faşist rejimi nedeniyle Fransa’ya kaçmak zorunda kalan ve sürgünde yaşayan İspanyol çizer Vasquez De Sola ‘Memleketim’ adlı eseriyle kazanmıştı.

Karikatürcüler Derneği’nin bütün dünya karikatüristlerine açık olarak her yıl düzenlediği Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması’na Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Macaristan, Yugoslavya, Romanya, Rusya, Çin, İtalya gibi birçok ülkeden karikatüristler yoğun ilgi gösteriyor.

13 Nisan Cumartesi saat 16:00’da açılışı yapılacak ‘Nasreddin Hoca Dünyanın Ortasında’ adlı sergi 5 Mayıs’a kadar görülebilir.

‘Nasreddin Hoca Dünyanın Ortasında’ sergisi

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi

13 Nisan Cumartesi 16:00 (açılış) – 5 Mayıs 2019

Hasanpaşa Mahallesi, Kurbağalıdere Cd. No:69, 34722 Kadıköy/İstanbul

 

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
‘Nasreddin Hoca Dünyanın Ortasında’ sergisi Karikatür Evi’nde

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!