1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Müzisyenlerin yeni kazanç kapısı YouTube

Müzisyenlerin yeni kazanç kapısı YouTube

Müzisyenlerin yeni kazanç kapısı YouTube
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyarlarca kullanıcının ücretsiz kullandığı dünyanın en büyük video izleme sitesi YouTube müzisyenlerin para kazanabileceği yeni bir servisle gündemde. YouTube Music adı verilen yeni ücretli servisle müzisyenler, gruplar hem müziklerini geniş kitlelere ulaştırma fırsatı bulacak hem de dinlendikçe para kazanacak. YouTube Kuzey Amerika Müzik Sektörü İş Geliştirme Direktörü Waleed Diab Türk toplumunun sosyal medya platformlarını kullanmayı çok sevdiğini söyledi. Türkiye’deki kullanıcıların halihazırda müzik dinlemek ve keşfetmek için platformu aktif olarak kullandığını aktaran Diab “Music servisini diğer müzik platformlarından ayıran nokta, Türk insanının YouTube platformuna oldukça aşina olması. Biz yıllardır kullanıcılarla ilişkisi olan bir platformuz ve kullanıcılar bize dair birçok bilgiye sahip” değerlendirmesinde bulundu.

Diab, sıfırdan işe başlayan bir platform olmadıklarını belirterek, yeni müzik dinleme platformlarıyla var olan deneyimini farklı bir noktaya taşıdıklarını dile getirdi. Diab, YouTube Music’in tüm müzisyen ve gruplara müziklerini yayınlama şansı verdiğine dikkati çekerek “Türk müzisyenler, müzik yapımcıları, platformumuzda eserlerini yayınlayabilecekler. Böylece Türkiye’de müzik üreten insanlar dünyanın farklı bölgelerinden yeni dinleyici kitlelerine ulaşacaklar. Müzikleri dinlendikçe para kazanacaklar ve daha fazla gelir elde etme şansı yakalayacaklar. Bu yönüyle sistem müziğin desteklenmesine imkân sağlıyor” ifadelerini kullandı. YouTube Music’in kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşımak için yapay zekâ ve makine öğrenimi gibi teknolojileri etkin bir şekilde kullandığını açıklayan Waleed Diab, çeşitli algoritmaları kullanarak çalma listeleri ve istasyonlar oluşturup kullanıcıların beğenisine sunduklarını vurguladı. Diab, hassas bilgiler içermesi sebebiyle algoritmaların çalışma prensibi hakkında detaylı bilgi vermesinin mümkün olmadığını belirtti.        

TÜRKİYE’DE İNSANLAR ÇOK ÜRETKEN

Türkiye’nin YouTube Music açısından oldukça güçlü bir potansiyeli olduğunu ve pazardan oldukça umutlu olduklarını aktaran Waleed Diab, şöyle konuştu: “Türkiye çok güçlü ve yaratıcı bir kültüre sahip. Türkiye’de insanlar müzik üretme noktasında oldukça başarılı. Çok sayıda müzik üreten müzisyen ve grubun olması ve halihazırda YouTube platformunu müzik yayınlamak için kullanıyor olmaları, bizim Türkiye’deki başarımızı olumlu şekilde etkileyecektir. Platformumuz sayesinde Türkiye’deki müzisyenler eserlerini dünyanın çok farklı bölgelerine ulaştırıyor ve seslerini dünyaya duyuruyor. YouTube Music servisiyle birlikte bu durum daha da pekişecek ve Türk müziği ve kültürü dünyanın farklı bölgelerine ulaşacak.”

KİMİN NE DİNLEMEK İSTEDİĞİNİ ANLAYACAK

Waleed Diab “Yapay zekâ başta olmak üzere çeşitli teknolojileri kullanarak geliştirdiğimiz algoritma yapısıyla kullanıcılara en uygun müzik tavsiyelerini vermeyi amaçlıyoruz. Örneğin, spor salonuna giden bir kullanıcı müzik dinlemek istediğinde geliştirdiğimiz sistem tüm kullanıcılara aynı önerilerde bulunmuyor. Bazı insanlar spor yaparken çok hızlı müzikleri tercih ederken, bazıları da farklı türde müzikleri dinlemek isteyebilir. Bu noktada yapay zekâ destekli sistemimiz kullanıcıya ait çeşitli göstergeleri toplayarak ve işleyerek kullanıcıya özel en doğru öneriyi yapıyor” ifadelerini kullandı.  

 

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Müzisyenlerin yeni kazanç kapısı YouTube
Yorum Yap

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!