Soylu, dün CNN Türk kanalında canlı yayınlanan ve Hakan Çelik’in sunduğu programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Kandil’in daha önce Türkiye için uzak hedef olduğunu ancak şu anda yakın hedef ve zamanlama hedefi” durumuna geldiğini söyleyen Soylu şöyle devam etti:
“İstediğimiz zaman ve istediğimiz an itibarıyla biz Kandil’i ele geçirebiliriz. Şu anda Türkiye’nin gücü bu noktadadır. Türkiye çok yakın bir zaman dilimi içerisinde Kandil’de bizim kahramanlarımızı görecek. Bu bizim için bir zamanlama meselesidir. Bugüne kadar her şeyi düşünerek, planlayarak ve tasarlayarak, uluslararası alanı, hukuku gözeterek ve kendi meşruiyetimizi gözeterek adımlarımızı attık. Kandil adımını, diğer adımları da.”
‘Suikast düşünüyorlar’
Soylu, Türkiye gündemini etkileyebilecek suikastlere ilişkin istihbaratlar olup olmadığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:
“Gerek PKK’nın gerekse de FETÖ’nün bu konuda engellenen çok eylemi var. Yeni bir darbeyi ve suikast yapmayı düşünüyorlar. Bunları kendi aralarında değerlendiriyorlar. Kuvvetleri, takatleri var mı? Kuvvetleri, takatleri şöyle; Avrupa’da, hatta Balkanlar’ın bir kısmında FETÖ yapılanması var. Sadece içeride bir operasyon yapıyor değiliz. Dışarıda da bu operasyonun lojistik ayağını ve aslında mental ayağını kesmeye çalışıyoruz.”