Bonhams Müzayede Evi’nde yapılan açık artırmada 44 milyon TL’ye satılan tablo Türk resim sanatının en pahalı klasik resim tablosu oldu. Ressamın ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ eseri 5 milyon TL’ye, ‘Yeşil Camii Önü’ tablosu ise 13 milyon TL’ye satılmıştı. Tuval üzerine yağlıboya olan eser, Osman Hamdi Bey’in kendine özgü tarzını yansıtıyor.
MODERN TÜRK RESMİNİN ÖNCÜSÜ
Osman Hamdi Bey 1860-1869 yılları arasında, 15 yaşında iken babası tarafından hukuk eğitimi almak üzere gönderildiği Paris’te 12 yıl kaldı. Burada aralarında ünlü ressam Jean-Leon Gerome’un da bulunduğu atölyelerde çalışma fırsatı buldu. 1881 yılında Müze-i Hümayun Müdürlüğüne atanan Osman Hamdi Bey, görevinin yanında ressam olarak da önemli eserler üretmeye devam etti.
Resimlerinde Paris’de bulunduğu dönem eğitim aldığı Gerome ve Boulanger’in etkileri görülen ünlü sanatçı, Türk resminde ilk kez figürlü kompozisyonu kullanan ressam olarak anılıyor. Eserlerinde ayrıca oryantalizm etkileri de görülen ressamın kadın temasını da sıklıkla tekrar ettiği görülüyor.