1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. Devrimin 70’inci yılı İstanbul’da baleyle kutlandı

Devrimin 70’inci yılı İstanbul’da baleyle kutlandı

Devrimin 70’inci yılı İstanbul’da baleyle kutlandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Devriminin 70’inci yılı İstanbul’da bale gösterisi ile kutlandı. Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçilği ve Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun düzenlediği etkinlikte Çin Suzhou Balesi’nin galası yapıldı. Önceki gün İstanbul Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan galaya Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Shi Rui Lin, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Esra Yenidünya, DEİK Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı, Türk-Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan ile Aydınlık Gazetesi heyeti ve birçok sanatsever katıldı. 33 genç sanatçının yer aldığı gösteri, izleyenler tarafından sık sık alkışlandı. Suzhou Balesi’nin sanat yönetmeni Li Ying ile gösteriye ve Çin Devrimi’nin 70 yılına ilişkin konuştuk.

-Türk seyircisi ile ilk buluşmanız mıydı? Neler hissettiniz?

Li Ying: Evet ilk buluşmamız idi. Kesinlikle çok keyifli idi. Seyircinin bütün duygularını hissedebiliyordum. Hemen yanımda iki seyirci vardı mesela. Müzik her durduğunda büyük bir coşkuyla alkışlıyorlardı. Heycanlarını hissedebiliyordum. Bravo sesleri geliyordu ve çok güler yüzlülerdi. Şimdi Sindirelle başta olmak üzere başka bale gösterileri de hazırlıyoruz. Umarım onları da Türk seyircisi ile buluşturma imkanı buluruz. Aynı zamanda buradaki sanatçılarla işbirliği içerisinde olmak da önemli. Gelecekte bunu yapabileceğimizi umuyorum.

GÖSTERİMİZ KÜLTÜRLER ARASINDA KÖPRÜ

-Suzhou Balesi, Çin Halk Cumhuriyeti’nin 70. yılı bağlamında nasıl bir anlam içeriyor?

Li Ying: Gösterimizde hem Batı dansını hem de geleneksel Çin kültürü ögeleri taşıyan dansları izlediniz. Batı ve Çin kültürünü harmanlayıp, geçişken bir atmosfer yaratabilmek için çok uğraştık. Burada vermek istediğimiz mesaj ise Çin dünyaya açılmaya hazır. Fakat biz doğrudan Batı’nın kültürünü almıyoruz aynı zamanda geleneksel Çin kültürünü de gösterimizde kullanarak kendi özgün konseptimizi yaratıyoruz. Klasik baleyi daha modern öğelerle birleştirip dünya kültüründen ögeler sunuyoruz. Baleyi kültürel bir dünya dili haline getirmeye çalışıyoruz. Böylece kültürler arası geçiş imkanı doğuyor. Bizim gösterimiz kültürler arasında bir köprü görevi görüyor.

İLİŞKİLERİMİZİ VE SANATIMIZI GELİŞTİRELİM

-Çin Devrimi’nin 70’inci yıldönümü için Türk milletine vermek istediğiniz mesaj nedir?

Li Ying: Çin Devrimi’nin kutlamaları her geçen on yılda daha da büyüyor. Umarım önümüzdeki on yılda ilişkilerimiz daha da gelişir. Bizim 70’inci yıl kutlamaları bağlamında yaptığımız bu gösteri bale ve sanat aracılığıyla ilişki kurmak açısından önemli bir adımdı. Gelecekte bu ilişkileri, balemizi ve sanatımızı geliştirmek isteriz.

İlgili Devrimin 70’inci yılı İstanbul’da baleyle kutlandı haberiyle ilgili sizde görüşlerinizi yazarak gündeme dahil olabilirsiniz. 

0
kat_l_yorum_1
Katılıyorum +1
0
hatal_d_n_yorsun
Hatalı Düşünüyorsun
0
bilgi_in_te_ekk_r
Bilgi İçin Teşekkür
0
_a_rd_m
Şaşırdım
0
kat_lm_yorum_-1
Katılmıyorum -1
Devrimin 70’inci yılı İstanbul’da baleyle kutlandı

Türkiye Aktüel Haber Bültenine Ücretsiz Abone Olabilirsin

Yeni eklenen makalelerimizden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini şimdi başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye Aktüel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!