İddianame üzerindeki incelemeyi tamamlayan mahkeme, iddianamenin kabul kararıyla birlikte davanın ilk celsesinin 7 Mart 2019’da görülmesini kararlaştırdı. Mahkeme, şikayetçi Sıla Gençoğlu ile şüpheli Ahmet Kural’a görülecek ilk celseye gelmeleri için davetiye gönderilmesini kararlaştırdı.
5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti
Ünlü sanatçı Sıla Gençoğlu geçtiğimiz aylarda avukatı ile adliyeye gelerek beraberlik yaşadığı oyuncu Ahmet Kural tarafından darp cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında oyuncu Ahmet Kural hakkında geçtiğiniz hafta iddianame hazırlanmıştı.
İddianamede oyuncu Ahmet Kural hakkında “hakaret, tehdit ve basit yaralama” suçlarından 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapis talep edilmişti.